Sunday, 11 March 2012

WarNA WaRnI KeIdOPan D UITM S.AlaM...

Wah..lama tol x update blog..nak dekat sbulan gak aku ase...erm kali nie aku nk citer kat korang ttg keidopan aku kat UITm S.alam n aku nk citer kisah2 aku ble bgelar mahasiswa UITM..CEWAH..Cam BalGak je ayat aku..ha8...first expression aku ble jejak je kaki kat pntu gerbang UITm..aku rase bangga sgt coz aku bukan saje dpt masok ke UITM but i also can be a student in UITm..dr ratusan ribu yg memohon tok blajar kat uitm...aku lah salah sorang insan yg amat bertuah kerna diberi pluang tok blaja kat sini...mula2 rasa sronok r coz dapat smbong blaja..but lama2 aku rasa bmbang plak..bukan bmbang about my course..but worried about my family..about my dad n my mum..herm..ape r dorang buat time2 aku ngah blaja kat uitm..sihat kah dorang..herm..YAALLAH..KO LINDUNGILAH KLUARGAKU DR SGALA BNCANA DAN SGALA KEBURUKAn...KO BERKATI DAN REDHAILAH MEREKA YAALLAH KERANA ENGKAULAH TEMPAT AKU MEMOHON SGALA2nYA...25 hb 3..tarikh aku mendaftar..mula2 hepi r..n then ble my family nk balik..aku ase cm nk nangis je..hu8...cm dak kecik je aku nie kan...cm x leh balik...ha8...maka bermula lah perjuangan aku sbagai seorang ,mahasiswa di uitm s.alam.mcm2 pngalaman aku lalui...dr xtau berdikari..akhirnya aku pndai utk idop sndiri..walaupon kekok tp aku still kena blaja coz 2 cara kehidopan d uitm...kat sini aku dpt kenal ngan mmber2 baru dr sluruh negara..SABAH,KLANTAN,MLAKA,PENANG.N bnyak lg..aku bertuah kerana mmber bilik aku baik sgt2..walaupown baru knal..kitorang dah mcm adik bradik...ok..abis ttg mmber2 bilik..skang aku citer sal fakulti aku plak..FAKULTI SAINS SUKAN N REKREASI...sebut je ttg fakulti aku...aku rase semangat sgt coz fakulti aku nie satu2nya fakulti yg xde lif..dr 25 fakulti..fakulti aku r yg xde lif...ha8..FAKULTI SAINS SUKAN..KNAPA R KO X BINA LIF...PENAT WEH NAIK TANGGA SAMPAI TINGKAT 5..MNTANG2 R KAMI BUDAK SPORT..KO SNGAJA JE XNAK BINA LIF YE..xpe2..nak xnak aku pnjat gak r tangga...he8..aku ingat sport sains bsukan je..upanya aku kena blaja..ANATOMI N PHSYOLOGY,PSYCOLOGY,MATH,SOCIOLOGY,ENLISH LANGUAGE,COMPUTER ESSENTIAL n SPORT MANAGMENT..HERM..susah gle...tp aku akan usaha tok lulus ngan cemerlang..2 jnji aku kat parents aku..
walaupown kat sini ramai org tp aku still rndu kat family aku,kakak aku,mmber,n adik2 aku..stiap masa ingat dorang...erm apa pown aku kena troskan blaja tok aku dptkan degree ak..lau x sia2 je pngorbana abah n umi...dorang dah bnyak bkorban tok aku...so skang aku plak kna bkorban tok dorang..aku kena berusaha dgn gigih tok aku kejar mpian aku n family aku..

No comments:

Post a Comment