Thursday, 16 February 2012

BisikAN Hatiku

semakin hampir dgn tarikh keramat 25hb..7 ari lg tok aku bersama dgn org2 yg bgtu aku syg..my dear sis..Aeril arvil..hu5..xde die walau sehari cukup membosankan hidupku...herm..ntah r..walaupown aku dgn die xde sbarang pertalian..tp aku bgtu sygkan die sperti kakakku sndiri sehinggakan susah bgku utk mninggalkan die..smakin x keruan jiwaku..herm..atiku bgitu berat tok pergi mlanjutkan plajaranku ke UITM shah alam..walaupown jarak UITm dgn kg halamanku x jauh tp jiwa aku still meronta2 untuk tidak pergi mlanjutkan plajaran...bnyak kebimbangan yg wujud dlm diriku..IBUKU YG TERCINTA,ABAHKU YG TERSAYANG,ATUKKU N NENEKKU YG DIKASIHI,KAKAKKU YG TERHORMAT,N ADIK2 KU YG GILA..herm..susah utk ku luahkan..

Abah...jiwa ini cukup resah utk mninggalkan abah yg amat ku syg tinggal bersama ibuku yg amat ku cintai..dgn keadaan abah yg tidak beberapa sihat sudah cukup utk melahirkan 1001 kebimbangan dalam diriku ini..walaupown aku jarang bersamanya tp jujur aku katakan aku sgt2 n akan tros menyayanginya kerna bg aku abah lah abah yg terbaik kat dlm dunia nie..aku bersyukur sgt coz dapat ayah cm abah..walaupown along slalu buat abah mrah...tp akikatnya along sgt hormat pada bah..along syg abah sgt2..maafkan along ye abah coz along dh bnyak susahkan abah.insyaallah ble along dh bjaya nnti..along xkan lupakan abah..abah dh bnyk susah sbb along,angah,n adik..bnyak yg abah dah korbankan tok kitorang..thanks sgt2 bah..

Umi..tanpa umi sape r along..n tanpa umi disisi along..semua kejayaan ari nie xkan along kecapi tanpa bantuan n kata2 semangat yg slalu umi bg kat along..umi x pnah putus asa ngan along..umi sntiasa bg along smangat tok along tros maju dkm idop nie...along ingat lg mase along ckp kat umi kawan2 along semua dah masok u..along je xmasok2..tp umi ckp"SABAR LA ALONG..MUNGKIN BUKAN REZEKI ALONG LG"SABAR YE..KITA SAMA2 CUBA..along ingat lg..dlu ada intake tok TUDm..Umi sanggup ambik cuti coz semata2 nak anta along g try interview 2...sampai snggup g kl mlm2 smata2 nk anta anak umi nie...YAALLAH..sungguh besar pengorbanan umi..tp waktu 2 rezeki along xde lg..tp umi still ngan kata2 umi "SABARLAH LONG"kita cuba lagi k..2 minggu lpas 2 along dpt tawaran uitm dlm bidang sains sukan..along ckp kat abah n umi along kena g interview kat jengka..umi sanggup bersengkang mata smata2 nk anta along..thanks sgt2 umi..2 bulan lepas 2 along dpt tawaran masok uitm..along tau umi r org pertama yg gmbira ble dpt tau bnda nie...thanks sgt2 umi coz dh bnyk berkoban tok along...syg along kat umi kekal smpai along pejamkan mata along kat dunia nie...

nenek n atuk...trima kasih coz sudi bg along rumah tok along berteduh dr ujan n panas...along syg nenek n atok...sgt2 menyayangi nenek n atok..walaupown akdg2 along ckp kasar ngan nenek..xbermakna along x syg nenek..nenek n atuk r idola along..jujur along ckp..along btol2 takot kehilangan nenek n atok...sgt2 takot...along arap tuhan akan panjangkan umur nenek tok tgk along bjaya 1 ari nnti...syg along terhadap nenek n atok x pnah kurang malah makin ari makinbertambah...shinggakan 2 tawaran mlanjutkan plajaran along tolak sbb nenek n atuk...along lau bleh xnak jauh ngan nenek n atok..atok slalu demam...nenek plak xdaye jalan..disebabkan situasi nie..along bgitu berat tok pergi..nnti sape nk jage nenek..lau jd ape2 kat nenek n atok..sape yg nk tolong...along dah xde...walaupown stiap mlm along kuar umah..tp along sntiasa ingat nenek n atok..NEK...ATOK......along syg sgt2 kat nenek n atok...maafkan along ye lau slama along duduk ngan nenek..along ade tkasar bahse ngan nenek n atok...maaf sgt2 ye...

buat kakakku..jg diri k...lau cuti dtg r mlawat aku..he5..kerja baik2 k...cari duit bnyak2..nnti bli my v...bleh bawak aku jln2..papepown take care my dear sis...thanks slama nie ko dah bnyak tolong aku..ko slalu jg aku..slalu bg nasihat kat aku n slalu blanje aku makan..hu8..thanks 4 everythings my dear sis..love u 4ever..hope hubungan kita nie kekal smpai ble2..

My sayang...syg cbar B kan..syg ckp B akan lupakan syg When i study in UITM..kita tgk sape lupa sape..b dh jnji ngan syg mlm terakhir kita jumpa kan..kl n my brother jd saksi..B akan kotakan jnji b..SYG tunggu B k..ilysm..:)

buat adik2ku..pandai2 r bawak diri korang..korang dah besar pnjang..jnji jgn susahkan mak bapak..k..lastly aku nak ckp..AKU SYG KORANG SEMUA....

Tuesday, 14 February 2012

oH YaYaSan PahanG!!!!!!!!1

alahai...2 ari dah x update blog nie...rase kekok r plak..he5..today my story is about my YAYASAN PAHANG..ari sinin baru2 nie aku n my family pergi r kuantan..the main point kami adalah utk mengambil duit bantuan pengajian...dgn ati yg bersemangat waja n bekobar2 nie aku pown g r masok yayasan phg..ble dh setle semuanya..aku n family pown dicide tok g bli brg aku n brg my brother kat giant..xnak pnjangkan cieter waktu balik 2 my baby boy(KETE WIRA BAPAK AKU CBW 1030)mrajok r plak..stat 2 jam stil xleh gak..n then aku pown cek r minyak plincir kete..ble cek tgk minyak plincir dh kering...aku n mak aku tros masok giant balik tok bli mnyak plincir...nk pendekkan citer wktu aku nak isi dlm enjin terlintas r plak nk baca kod minyak 2..skali aku tgk minyak lori da...ha8...seb baik x letak lg...bapak aku bleh plak gelak je...maybe die penat kowt..ha8...xde kena mengena langsong...so ble dh slah bli 2 aku pown dicide tok jln kaki sejauh 3 kilometer tok bli mnyak itam with my lovely father..sian die..dah r x sihat..SORI BAH..SUSAHKAN ABAH KALI NIE..NNTI BLE ALONG DAH BERJAYA ALONG BLI KETE BARU TOK ABAH K...waktu balik 2 aku ajak abah naik bas..sian kat die jln kaki...aku pown tahan r bas kat tepi jln ble naik je bas abah tros bg duit singgit kat konduktor bas 2..skali konduktor bas 2 ckp cm nie.."BANG..2 ORG RM 2.."aku diam..aku pandang abah..tp die still xkuar lg singgit..smpai org 2 ulang 3 kali baru abah mnyahut.."EH RM 2 KE..INGATKAN SINgGIT JE"..ha8..dlm penat still ade klakar...smpai giant abah tros isi mnyak plincir..dgn yakin die try r stat..akhirnya.............................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................
usaha kami gagal..ha8...smpai kol 5 tunggu kat parking giant..dr kol 1 kat situ...n then mak aku tros call agen insurans suruh anta mekanik...20 minit kmudian mekanik pown smpai...dgn prasaan syg terhadap ibu tercinta aku pown ckp r cm nie kat die"LORH UMI..KNAPA X CALL ESOK JE..KNAPA NAK TUNGGU KOL 5.."eeeeeeeeeeeee sengal lau tau td baik call je tros mekanik..xyah raku jln smpai 3 km smata2 nk cari minyak plincir aduyai...tp apa2 pown thanks 2 my parent coz sudi berpenat lelah semata2 tok aku...along jnji ngan umi n abah...1 ari nnti along pastiberjaya bwk balik segulung ijazah...

Saturday, 11 February 2012

OnE NiGHt With thRee Ladies

kali nie aku nk kongsi 1 crite ngan korang..ari nie lpas lepak ngan adik2 aku..tetibe my beloved sis call I..."HELLO LONG..DATANG KAT DATARAN SKANG..ADE HAL SIKIT"..aku ngan glabahnye cepat2 stat moto..ye r sape x syg kakak kowt..aku ingat ade org kacau kakak aku..n then ble aku smpai je depan dataran..kkak NGAN SLAMBE panggil aku..die ckp.."ko tau x td ade org buat aksi terlarang kat depan ktoranG"..ble aku dgr je kakak aku ckp cm 2...aku rase cm plik je..knape r org zaman skang xde sifat sivik dlm diri dorang..bleh plak sesuka ati buat free show kat depan org..memalukan kaum adam je..naseb baik waktu 2 aku xde..lau x..terbang tinggi r brg die kat udara...disebabkan org 2 xde kat situ..aku pown ambik kputusan lepak ngan dorang..mana r tau ade rezki jumpa dia..nak juga aku bkenalan ngan mamat x senonoh nie..tunggu punye tunggu.si mamat nie x muncul2..last2 aku lpak ngan three ladies kat dataran..walaupown kejap..tp best gak r..thanks kpd sis nabila coz bleh layan otak kuning sy nie...he5..nnti lau ade mase kite g cari mamat 2..aku ase aku tau die kat mana..maybe die suka lpak kat tong smpah kowt...he5..

Thursday, 9 February 2012

SepEtanG BerSaMa Adik TerSayang

erm...smakin dekat dgn tarikh 25 hb..smakin x keruan jiwaku..ha8..herm..25 hb nie aku dah nk g daftar kat uitm..akhirnya aku dapat gak tawaran smbong blajar..IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN SUKAN..pelik gak..aku bukannye ade basic sukan pown..hu8..but aku bersyukur sgt2 coz sgala kejayaan aku ari nie dtg dr allah..so aku bersyukur sgt coz tuhan 2 maha adil..rezeki dtg drnya..kegembiraan aku xdapt aku gambarkan..papepown doakan kejayaan aku kat sana nanti..tp sbelom aku g..bnyk bnda aku nk buat..aku lau bleh nk lepak ngan smua mmber2 aku kat raub..so smalam aku ajak my dear sis ANIS NADEERA teman aku g pasar..mesti plik kan...stakat g pasar pown nk crite kat org..he8..tp akikatnye citer nie aku ase akn jd kenangan aku ngan my dear sis..sape yg kenal aku mesti ingat aku g pasar bawak kete or moto kan..tp lau korang nk tau smalam first time aku jln kaki dr taman muhibah ke pasar..ha8..klaka gle weh..dah lama x jln kaki..so ramai org taman pndang plik kat aku..nk jdkan citer ade r sorang makcik nie..slisih ngan aku..bleh plak die tanye aku.."HAI LONG..JALAN KAKI JE KE"yaallah makcik nie..dah terang2 aku jln kaki...xkan tanye lg..saje je nk menganjing aku r 2...cuba r tanye soalan lain...tanye r "LONG PENAT XJALAN KAKI"..bleh gak aku trima..nak sepak pikir org tua..lau xsepak rase bsalah plak...ha8..papepown thanks 2 my dear sis ANIS coz sudi teman aku..aku saje je ajak ko g pasar..saje je nk jln2 ngan ko..hu8..g pasar pown jus bli air soya n carrot susu je..jalan kaki ase cm nk mati..tp just bli dua 2 brg je...ha8..